27 January 2017

Top 8 beroepen waarbij overalls gedragen worden als werkkleding

Werkkleding is een belangrijk maar vaak onderschat aspect binnen het bedrijfsleven. Het is van belang dat de werkkleding lekker zit, de juiste pasvorm heeft en dat het de drager beschermd tijdens het verrichten van bepaalde werkzaamheden. Wij leveren bedrijfskleding in de breedste zin van het woord! Al onze artikelen worden zorgvuldig geselecteerd op prijs en kwaliteit. Draagcomfort en veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel!

Een overall wordt, zoals de naam zelf al zegt, over andere kleding heen gedragen ter bescherming. Binnen veel branches worden overalls dagelijks gedragen en in sommige beroepen is het dragen van een overall zelfs verplicht. Wij hebben voor u een top 8 samengesteld met beroepen die onlosmakelijk verbonden zijn met de overall. 

1. Agrarische sector
Van oudsher worden overalls gebruikt door boeren voor comfort, warmte en bovenal bescherming van de normale kleren. In alle stallen en op iedere boerderij zijn boerenoveralls aanwezig. De veehouderij en landbouw sector mag dan ook zeker niet ontbreken in deze lijst! 

2. De bouw
Textiel overalls in bruin of khaki kleur worden veelvuldig gebruikt in de bouw. Er is geen vakgebied waar beschermende en zichtbare kleding belangrijker is dan in de bouw. Wanneer er in het donker of langs drukke wegen werkzaamheden worden verricht, zijn onze high visibility overalls met reflecterende details onmisbaar!

3. Industrie 
Soldeer- en lasbedrijven, smederijen, machinefabrieken en andere bedrijven in de metaalindustrie gebruiken vaak blauwe overalls. Afhankelijk van de werkzaamheden die binnen het industriële bedrijf verricht worden, wordt er wel of niet gekozen voor een vlamvertragend overall. 

4. Schildersbedrijven
De overalls die gebruikt worden door schilders en stukadoors hebben kenmerkend een witte kleur en zijn gemaakt van katoen of polyester/katoen. Voor intensief verspuiten kunnen andere overalls gebruikt worden, waarbij alles bedekt is op de handen en het gezicht na. Deze coveralls zijn ook leverbaar als wegwerpoveralls, die uitsluitend de onderliggende kleding beschermen tegen reinigings-, verf- en of spuitwerkzaamheden van niet schadelijke aard. 

5. Schoonmaakbedrijven
Onze overalls bieden uitstekende bescherming tegen spatten van vloeibare chemicaliën. Vandaar dat de overalls geschikt zijn voor licht industriële schoonmaak- en onderhoudsklussen. Voor cleanrooms en bij forensisch onderzoek kunnen disposable overalls gebruikt worden. Deze zijn sterk, stevig en hygiënisch. 

6. Horeca en voeding
Bent u werkzaam in de voedingsindustrie of werkt u in een professionele keuken, dan zult u speciale kleding moeten dragen in verband met hygiëne-eisen. Wij hebben zorgvuldig foodoveralls voor u geselecteerd die voldoen aan de gestelde eisen.

7. Laboratoria
Vaak wordt in een laboratorium genoegen genomen met enkel een stofjas. Naast stofjassen bieden wij ook laboratoriumoveralls ter bescherming tegen chemicaliën, natuurlijk in het wit maar ook in andere kleuren.

8. Zorg sector
In de zorg is bewegingsvrijheid en hygiëne belangrijk. Vandaar dat onze zorgkleren een perfecte draagcomfort hebben en makkelijk te reinigen is.  Zodoende kunnen de verzorgers comfortabel en verzorgd hun werk doen! U vindt in ons assortiment allerlei beroepskleding voor de zorgsector en voor de medische sector. Ook onze overalls zijn geschikt voor farmaceutische werkzaamheden.

Indien gewenst personaliseren wij de overalls met een bedrukking of borduring. Gaat u voor de vlamvertragende overalls, winteroveralls, reflecterende overalls of waterdichte overalls? Wilt u een overall met veel of juist met weinig zakken en opbergruimtes? Of u nu een overall wilt kopen voor dagelijks gebruik, voor recreatieve doeleinden, voor buiten of voor binnen in de werkplaats; maak uw ideeën kenbaar en wij gaan samen met u opzoek naar een overall dat voldoet aan uw wensen.